4 soruda 2024 YKS ek yerleştirme dönemi

4 soruda 2024 YKS ek yerleştirme dönemi
 Yazar / MEB Hocam
2024 YKS ek yerleştirme süreci henüz net olarak belli olmasa da kayıtların 23 Ağustos itibariyle başlaması bekleniyor. Akıllardaki en önemli soru ek yerleştirmeden kimler faydalanabilir? Ek yerleştirme işlemleri nasıl yapılır? 4 soruda yanıtladık…

2024 YKS ek tercih işlemleri ilk tercihte yerleşemeyen öğrenciler için geçerli oluyor. İlk yerleştirmede herhangi bir üniversitenin programına başvurmuş ve kayıt hakkı kazanmış bir öğrenci artık ek tercih döneminden faydalanamıyor.

İlk tercihi yapmayan öğrenciler ek tercih yapabilecek ek tercih başvuru tarihleri henüz belli değil ancak Ağustos ayının son haftası itibariyle sürecin başlaması bekleniyor. Ek tercihte bulunacak olan öğrencilerden 80 TL tercih ücreti alınıyor.

1-Ek tercih döneminde alınan puandan yüksek yer yazılabilir mi?

Başvuru sahibi puanından yüksek programları tercih edemez.

2-Ek tercih döneminde kazanılmayan bir yer tekrar tercih edilebilir mi?

İlk tercihte yazdığı fakat yerleşemediği bir program için öğrenci ek tercihte yerleşme şansını bulamaz. Ek tercihte yalnızca sıralama ve puan ile eşit olan ya da düşük olan programlara yerleşilebilir.

3-Ek tercihte puanı veya sıralaması olmayan yer yazılabilir mi?

Öğrenci eğer Mühendislik gibi özel bir baraja takılmıyorsa tercihte bulunabilir.

4-Ek tercih döneminde özel durum kontenjanları ek yerleştirmede sayılacak mı?

Bu konuya net olarak evet yanıtı verilebilir. Depremzede, şehit, gazi yakını ya da 34 yaş üstü kadınlar için kontenjanlardan boş kalan kontenjanlar yine özel durumu bulunan adaylar tarafından tercih edilebilir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:Meb Hocam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.