2024 YKS'de tercih yapıp yerleşmeyenler dikkat! Puanlar yarı yarıya düşecek!

2024 YKS'de tercih yapıp yerleşmeyenler dikkat! Puanlar yarı yarıya düşecek!
Üniversite tercih döneminde yeterli sıralamada olduğunu düşünerek tercih başvurusunda bulunanlar fakat sonuçlar açıklandığında kazandıkları bölüme yerleşmek istemeyenler için üzücü bir gelişme yaşandı! İşte ayrıntılar…

Üniversite sınavına girerek belirli bir bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için tercih başvuruları başladı. Uzman eğitmenler eşliğinde başlatılan başvurular 2 Ağustos tarihinde sona erecek. Son başvuru tarihine kadar yapılacak işlemler dikkate alınacak.

2 Ağustos tarihine kadar yerleştirme başvurusunda bulunanlar ve başvurdukları bölüm çıkanlar ne yapacak?

2024 yılında tercih yapıp yerleşmeyenler 2025 yılında girecekleri YKS sınavının sonucunda OBP puanlarının yarısını kullanabilecek. 2024 yılında tercih yapanlar ancak herhangi bir programa yerleşmeyenler 2025 yılında OBP puanından herhangi bir kesinti yaşamayacak.

Sonuç olarak şunu söylemek mümkün tercih yaptıktan sonra OBP puanının düşmediği sonucuna varılabiliyor ancak tercih yapılan programa yerleşilirse bir sonraki sene OBP puanı yarı yarıya düşüyor. Yerleşemezse bir sonraki sene OBP puanı tam olarak kullanılabiliyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.