Yurt dışında okumak özel üniversitelerde okumaktan daha ucuz

Yurt dışında okumak özel üniversitelerde okumaktan daha ucuz
Son zamanlarda ülkemizdeki vakıf üniversiteleri ücretleri ile adeta dudak ısıtmaya devam ediyor. Ancak yapılan bir piyasa araştırması neticesinde Avrupa'da öğrenim görmek Türkiye'deki vakıf üniversitelerin okumaktan daha ucuz. İşte detaylar...

Türkiye'de ortalama bir vakıf Üniversitesi'nde okumak isteyen bir öğrenci yıllık 400 bin TL'yi gözden çıkarmak zorunda. Avrupa'ya gittiğinizde bu rakamlar ortalama 140 – 150 bin TL'ye düşebilmekte. Öğrenciler özellikle son yıllarda Almanya ve Macaristan gibi ülkelerde üniversite okumaya doğru yönelmeye başladılar.

Ayrıca öğrenci vizesinin yanında verilecek olan çalışma vizesi ile öğrenciler yarı zamanlı çalışarak yaşam maliyetlerinin büyük bir kısmını da karşılayabiliyor. Üstüne bir de mezun olduktan sonra öğrencilere verilecek olan oturma ve vatandaşlık hakları neticesinde yüksek standartları olan bir hayata kavuşmalarının önü açılmış oluyor.

Bu anlamda özel üniversitelerin sunduğu imkanlarla kıyaslandığında yurt dışında üniversite okuyan öğrenciler özellikle Avrupa'yı seçmeleri takdirde hayatlarını bir nebze garanti altına almış oluyorlar.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.