Üniversitelerin tüm bölümlerinin 2 ve 4 yıllık taban puanları belli oldu

Üniversitelerin tüm bölümlerinin 2 ve 4 yıllık taban puanları belli oldu
Üniversitelerin 4 ve 2 yıllık puanları belli oldu. İşte detaylar...

Bu sene öğrenciler 8 ve 9 Haziran tarihlerinde YKS kapsamda düzenlenen Merkezi Sınava girdiler. Öğrencilerin YKS sonuçları ise 16 Temmuz tarihinde açıklandı. Peki öğrenciler istedikleri bölümler neye göre tercih edecek?

YKS kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenciler tercihlerde bulunacaklar. Öğrencilerin kendileri için örnek kabul edecekleri puan ve sıralamalar 2023 yılında üniversitelerin öğrencileri kabul ettikleri puan ve sıralamalar olarak dikkate alınacaktır.

İşte 2023 yılında tüm üniversitelerin bölümlerinin öğrencileri kabul ettikleri yerleştirme puan ve sıralama istatistikleri. Söz konusu puan ve sıralama istatistiklerini görmek için tıklayınız. Öğrenciler tercihlerini yaparken puandan çok sıralamaları dikkate alarak kararlarını verecekler.

2024 yılında yapılacak olan yerleştirme puan ve sıralamaları 2023 yılındakilerle benzer puanlarla ve sıralamalarla yapılacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.