Üniversitelere iş garantili bölümler açılacak

Üniversitelere iş garantili bölümler açılacak
Ülkemizde son yıllarda giderek artan üniversite mezunu işsizliğe YÖK dur diyecek. İş garantili bölümler açılacak. Işte detaylar...

YÖK Başkani Erol Özvar, gençlerin üniversite sonrası istihdamıyla ilgili yeni hamleler yapılacağını söyledi.

Özvar, gençlerin mezun olduktan sonra iş hayatına daha kolay katılımını sağlayacak programlar tasarladıklarını belirtti.

YÖK Başkanı Erol Özcar, "Gençlerin daha kolay iş bulmasını sağlayacak programlar üzerinde çalışıyoruz" dedi

YÖK Başkanı Erol Özvar'ın konuyla ilgili ifadeleri şöyle: Türkiye’de bugün 208 üniversite ile birlikte yüksek öğretimde erişim talebine cevap verebilecek bir kapasiteye ulaşmış vaziyetteyiz. Bu çok önemli. Aldığımız bu karara gerekçe oluşturacak bir husus varsa onlardan bir tanesi bu. Bizim kapasitemiz yani ikinci öğretime kontenjan vermesek de rahatlıkla şu an itibariyle talebi karşılayacak düzeydedir. Çünkü yeni pek çok program açıyoruz. Bu programlarda da artık gençlerin istihdam piyasasına girmesini zorlaştıracak programlar yerine daha kolay iş bulmalarını sağlayacak programlar tasarlıyoruz." dedi.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.