Üniversite tercihi yapacak çok sayıda öğrenci açıkta kalacak

Üniversite tercihi yapacak çok sayıda öğrenci açıkta kalacak
YKS kapsamında üniversite yerleştirme işlemleri neticesinde bazı öğrenciler açıkta kalacak. Peki neden?

Bazı bölümlerde öğrenci yığılmasından dolayı söz konusu bölümlerin kontenjanlarının da düşüreceğini belirten Yükseköğretim Kurulu üniversite tercihi yapacak öğrencilere kötü bir sürpriz yaptı.

Söz konusu kararlar neticesinde daralan kontenjanlardan dolayı bir önceki yıl üniversite programlarına yerleştirilen öğrencilerin taban puanları, bu yıl söz konusu bölümlere girebilmek için yeterli olmayacak.

Bu durumda kısıtlama getirilecek olan bölümlerin taban puanları %25 ile %40 arasında artış gösterecek. 1 yıl boyunca sınava hazırlanan öğrenciler için sınav sonuçlarından önce ilan edilen bu durum çok zorlu bir tercih döneminin geçmesine sebep olacaktır.

Söz konusu tercihler neticesinde öğrencilerin bir kısmının ise geçen seneye göre açıkta kalmaları durumları söz konusu olacaktır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.