Türkiye'deki göçmen sayısı açıklandı

Türkiye'deki göçmen sayısı açıklandı
 Yazar / MEB Hocam
Ülkemizdeki göçmen sayısı kaç milyon oldu. Konuyla ilgili olarak İstanbu Planlama Ajansı ve İçişleri Bakanlığı sayısal verilrei açıkladı. İşte detaylar...

Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle ülkemize milyonlarca sığınmacı geldi. Özellikle belli illerimizde yoğun bir biçimde ikamet eden sığınmacılar için İçişleri Bakanlığı ve İstanbul planlama Ajansı sayısal verileri paylaştı.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın göç istatistiklerini baz alarak rapor yayımladı. Buna göre 2005-2024 yılları arasında Türkiye’de toplam2 milyon 667 bin 379 düzensiz göçmen yakalandı.

Ülkemizde 2024 Ocak-Ağustos döneminde ise söz konusu sayı 126 bin 766 oldu. İçişleri Bakanlığı'na bağlı oalark hizmet veren Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre en çok kaçak göçmen yakalanan yıl, 10 bin 482 ile 2023 yılı olarak kaydedildi.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.