Toplantı sonuç buldu: İllerdeki işsizlik istihdam oranları düşecek!

Toplantı sonuç buldu: İllerdeki işsizlik istihdam oranları düşecek!
 Yazar / MEB Hocam
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantıları farklı illerde gerçekleştirildi. Alınan kararlar işsizlik oranını düşürecek mi? Toplantı detaylarında hangi konular ön plana çıktı işte detaylar...

İstihdamı artırmaya yönelik çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Vali Mustafa Yavuz başkanlığında toplanan kurulda yeni politikalar gündeme geldi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Karabük'te yapıldı. İşsizliği önleyen yeni tedbirler görüşüldü. Toplantıya Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dayı, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ferhat Sarıçam gibi isimler katıldı.

Eskişehir, Kars ve Kırıklareli gibi illerde de görüşmeler gerçekleştirildi. Toplumdaki işsizlik oranlarının düşürülmesi için takviye faaliyetler gerçekleştirilecek.

İŞKUR aracılığıyla yapılan personel alımları illerdeki işsizlik oranını minimuma düşürmek için devam ediyor. Personel açığının giderilmesi için işveren ve iş arayan eşleştirmesinin önemine değinen Vali Mustafa Yavuz, nitelikli işgücünün giderilmesi için mesleki eğitim faaliyetlerinin altını çizdi.

Farklı illerde bir araya gelen yöneticiler Mesleki Eğitim Kurulu'nda ön plana çıkan ekonomi konusuna da değindi. Ailelerin gelir durumları ve alım gücünün dengeli olması için gerekli tüm faaliyetler desteklenecek.

İşsizlik Oranları Düşecek mi?

İşsizlik oranlarının düşüp düşmeyeceği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Temmuz ayında ön plana çıkan kurul toplantılarında alınan karar ve tedbirler illerin işsizlik oranını düşürecek yönde oldu. İlerleyen günlerde yapılan faaliyetlerle personel alımlarının daha da artacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.