TOKİ’den arsa çıkan ev aldığında hakkı yanar mı?

TOKİ’den arsa çıkan ev aldığında hakkı yanar mı?
Toplu Konut İdaresi tarafından sunulan uygun fiyatlı müstakil arsa satış kampanyaları devam ederken akıllarda farklı soru işaretleri oluştu. Arsa hakkı çıkan bir vatandaş ev satın aldığında elindeki bu hak sona mı erer mi?

Yatırım amaçlı veya içinde kalacak mülk olarak satın alınan evin kaydı TOKİ'den alınan arsa mülkünü olumsuz etkiler mi? TOKİ arsa kuralarında kendisine el çıkanlar aynı zamanda bu süreç devam ederken ev alanlar ne yapacak?

TOKİ arsa hak sahipliği bulunanların resmi olarak hangi prosedürlere uyması gerekiyor?

TOKİ konut projesi başvurusu sırasında arsa projesine de başvuru yapılabiliyor. Bunda herhangi bir usulsüzlük bulunmuyor ancak kura tamamlandıktan sonra işler değişiyor.

Sonuçlar belli olduğunda asil kazanan olarak hak sahipliği bulunan için hem konut hem de arsa çıkarsa başvuru sahibinin konut ve arsa arasından birini tercih etmesi gerekiyor. TOKİ konut projelerine başvuruda bulunmuş bir kişi arsa projelerine de başvurabiliyor ancak ikisi aynı anda çıktığında ikisinden birini tercih etmesi gerekiyor.

Başvuru işlemi tamamlanmış olanlar, üzerinde taşınmaz kaydı bulunanlar ne yapacak?

TOKİ projesine başvuru sürecinde hisseli gayrimenkuller hariç kuralı satışlarda başvuru sahibinin kendisine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı gayrimenkulü bulunmaması gerekiyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.