Spor liselerine o imkan verilse olimpiyatlarda madalya rekoru kırarız

Spor liselerine o imkan verilse olimpiyatlarda madalya rekoru kırarız
En değerli ortaöğretim kurumları arasında yer alan spor liseleri hangi imkana sahip olursa olimpiyatlarda madalya rekoru kırarız?

Dünya genelinde bakıldığında bizdeki spor liseleri mantığı ile hizmet veren çok sayıda Okul geleceğin olimpiyat şampiyonlarını hazırlamaktadır. Söz konusu okullar en ücra yerlerde yaşayan öğrencilere bile spor eğitimini ücretsiz ve ulaşılabilir hale getiren okullardır.

Ülkemizde faaliyet gösteren spor liseleri genelde il ve ilçe merkezlerinde faaliyet göstermektedir. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı bu okullara erişimi olmayan öğrenciler yurt imkanlarının olmaması sebebiyle spor liselerinde öğrenim görememektedir.

Ülkemizde faaliyet gösteren tüm spor liselerine yeterli yatak sayısına sahip yurtların yapılması durumunda çok sayıda öğrenci bu okulları tercih edecek ve ilerleyen yıllarda düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında ülkemize altın madalyalar kazandıracaklardır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.