SGK uzmanı uyardı! O emeklilerin maaşından %35 kesinti yapılacak

SGK uzmanı uyardı! O emeklilerin maaşından %35 kesinti yapılacak
 Yazar / MEB Hocam
Türkiye'deki yaklaşık 16 milyon emekli maaş farkının ne zaman yatacağını merak ederken SGK uzmanı Murat Bal'dan uyarı geldi. Yeni dönemde emeklilik başvurusu yapacak kişilerin %35'lik farka maruz kalacağını belirtti.

16 milyon emeklinin maaşları da enflasyona yenik düştü. Bu durum emekli olmayı düşünenleri kara kara düşündürürken SGK uzmanı Murat Bal'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çalışmaları devam ederken emekli maaşlarıyla ilgili gelişmeler de vatandaşlar tarafından merak edildi.

Prim gün sayısı ve yaş sınırını karşılayan emekliler için de uyarılarda bulunan Bal, ''2024 ve 2025 yılları arasında emekli maaşlarında önemli bir fark var. Bunun nedeni güncelleme oranlarının farklı olması. 2024'te güncelleme oranı daha yüksekken, 2025'te bu oranın daha düşük olması bekleniyor'' diyerek iki yıl arasındaki maaşların farkına dikkat çekti.

2025 yılında maaş hesaplamaları uzman isimler tarafından yapılıyor. Bir hesapta Murat Bal'dan geldi.

Yeni emekli maaşlarının minimum %30 oranında düşeceğini söyleyen uzman isim ''2024 yılında emekli olmakla 2025 yılında emekli olmak arasında sizin açınızdan yüzde 30'un üzerinde bir emekli maaşı düşüklüğüne neden olacak'' diyerek aradaki fark oranını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.