2024 DGS tercihleri alınmaya başladı! İşte son gün!

2024 DGS tercihleri alınmaya başladı! İşte son gün!
2024 dikey geçiş sınavı tercih işlemleri için başvuru ekranı açıldı. DGS tercih başvurusu nereden yapılır? İşte ayrıntılar

Üniversite öğrencilerinin beklediği haber geldi. 2 yıllık üniversiteyi 4 yıla tamamlamak isteyen öğrenciler için tercih başvuru ekranı aktif hale getirildi. 2024 dikey geçiş sınavı tercih işlemleri 18 Eylül itibariyle başladı. Başvuru işlemlerinin son günü 24 Eylül olarak ilan edildi.

18 Eylül Çarşamba bugün saat 15.00'da başlayan tercih işlemlerinin alınması işlemi online platform üzerinden yapılabilecek. ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yaparak sorgulama yapabilirsiniz. 24 Eylül saat 23.59'a kadar site üzerinden tercih başvurusu yapılabilecek.

DGS Tercih İşlemleri Başvuruya Açıldı!

DGS tercih işlemi yapacak olan adayların 2024 tercih kılavuzunu görüntülemesi için aşağıdaki link kullanılabilir. Sistemi kullanarak tercih başvurusunda bulunacak olan adayların en fazla 18 tercih hakkı bulunuyor. Kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giremeyenler e-devlet bilgileri ile sisteme giriş yapabilecek.

Tercih işlemleri sayfası içerisindeyken alınan puan durumuna göre uygun okullar sırasıyla tercih edilebilecek.

2024 ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı Tercih Bilgileri ve Tablolar

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.