ÖSYM Son Dakika! YKS öğrencileri… “Sorumluluk Bize Ait Değil!”

ÖSYM Son Dakika! YKS öğrencileri… “Sorumluluk Bize Ait Değil!”
ÖSYM bu kez sorumluluk kabul etmedi. Tercih döneminde olan öğrencileri ne bekliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı YKS tercih döneminde olan öğrenciler için kılavuzunu paylaştı. Tercih kılavuzunda öğrenim görülmek istenen Yükseköğretim programına yönelik nasıl davranılması gerektiği ile seçim yaparken kişinin alması gereken sorumluluklar tek tek bildirildi.

Bu kapsamda ÖSYM tercih yapacak olan öğrencilere seslenerek okulun türü, alan, sağlık, yaş, cinsiyet gibi bütün koşulların tam olarak karşılanmadığı düşünüldüğünde “programları tercih etmeyiniz” diyerek şu uyarıyı yaptı:

“Bir programın gerektirdiği koşulları dikkate almadan yaptığınız tercihlerin sorumluluğu size ait olacak. Tercih bildirimi sırasında tercih ettiğiniz programların bazı koşulları karşılayıp karşılamadığı merkezimiz tarafından kontrol edilmeyecektir” ifadesini kullandı.

Merkezi yerleştirme öncesi yapılacak kontrollerde koşulları taşımadığı tespit edilen öğrencilerin tercihleri geçersiz sayılacak. Ayrıca ÖSYM Başkanlığı koşullarını taşımadığı tespit edilemeyen bir programa puanı elverişli olan kişinin yerleştirme işlemi yapılsa dahi kaydını yapmayacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.