Öğrenciler o ile lise ve üniversite okumak için akın ediyor

Öğrenciler o ile lise ve üniversite okumak için akın ediyor
Ülkemizde çok sayıda lise ve üniversite bulunmasına rağmen en başarılı öğrenciler bir ilimizde öğrenim görmek için adeta can atmaktadır. Peki o il hangi ildir?

Ülkemizde çok sayıda üst düzey eğitim veren okul çeşitli illerimizde bulunmasına rağmen öğrenciler özellikle en başarılı öğrenciler İstanbul'da öğrenim görmek için adeta can atmaktadır.

En son yapılan LGS yerleştirmeleri neticesinde en yüksek puanlarla öğrenci alan ortaöğretim kurumları yine İstanbul'da bulunan ortaöğretim kurumlarıdır.

Aynı durum üniversiteler için de geçerlidir. Ülkemizin en iyisi diyebileceğimiz 10 üniversite içerisinde İstanbul'da bulunan üniversitelerden daha fazla üniversite söz konusu listeye girecektir.

Ayrıca mezun olan öğrencilerin iş imkanları da staj imkanları da diğer tüm illerden fazla İstanbul'da bulunmaktadır. Bu da öğrencileri İstanbul'a çeken diğer bir faktördür. İstanbul'un kalabalığı, yüksek kiraları ve diğer dezavantajlarına rağmen ülkemizin en başarılı öğrencileri öğrenim görmek için en çok İstanbul'u tercih etmektedir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.