O okul artık müze olarak kullanılacak

O okul artık müze olarak kullanılacak
 Yazar / MEB Hocam
2. Abdülhamit döneminde rüştiye olarak yaptırılan bina müze olmaya hazırlanıyor. UNESCO'da yer alan Safranbolu'daki okulun yeni adı ''Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi'' olacak.

UNESCO miras listesinde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Kalealtı İlkokulu restorasyon sonrasında müze olarak açılmaya hazırlanıyor. Birçok tanıdık simaların ve siyasetçilerin eğitim gördüğü okul uzun süredir boş kaldı.

Tarihçi ve yazar Mehmet Kütükçüoğlu okulun köklü tarihi hakkında bilgi verdi.

''Safranbolu’nun önemli birçok ailesinin çocukları bu okuldan mezun olmuşlardır. Hatta ülkeye nam salacak kadar meşhur olan öğrencileri vardı. Safranbolu’da vermiş olduğu eğitim kalitesi bakımından benzerlerinden biraz ayrışıyordu. Belki daha farklıdır'' diyerek okulun geçmişten bugüne taşıdığı önemin altını çizdi.

Müze projesi için Vali Mustafa Yavuz başkanlığında toplantı yapıldı. “İlimizin eğitim ve öğretim tarihine ışık tutacak olan ’Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’ projesinin son aşamalarına geldik. Bu müze, eğitim ve öğretim geleneklerimizi geçmişten günümüze belgeleme adına önemli bir adım olacak'' diyen Yavuz, Safranbolu'nun geçmişini gelecek nesillere aktarmak istediklerini de vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.