Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu. Peki evde bakım maaşı nereden sorgulanır?

Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu. Peki evde bakım maaşı nereden sorgulanır?
Evde bakım maaşı alan kişilerin merakla beklediği o açıklama geldi. Yatan iller belli oldu ve birçok vatandaş alacağı parayı sorgulamaya başladı bile. İşte o ayrıntılar...

Eylül ayı evde bakım maaşı ödemeleri hak sahiplerinin gündeminde yerini almış durumda.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan 9077 TL tutarındaki bu ödemeler her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara aktarılıyor.

Ödemelerle ilgili sorgulamalar e-Devlet üzerinden veya SMS yoluyla yapılabiliyor. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilecekler.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA EKRANI

Ağustos ayı ödemelerinin 15 Eylül'den itibaren yatırılması bekleniyor. Ayrıca 2024 Temmuz zammıyla evde bakım maaşı tutarı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte güncellenerek 90771 liraya çıkarıldı.

Vatandaşlar Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla SMS ile ya da e-Devlet üzerinden ödemelerini takip edebiliyor.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.