Nakillerde sınıf ve öğretmen seçme şartları değişti!

Nakillerde sınıf ve öğretmen seçme şartları değişti!
İlköğretim öğrenciler için kapanan nakil ekranı sonunda açıldı. Sisteme bakıldığında ekran kapalı gözükse de okul idaresi tarafından e-okul sistemi aracılığı ile nakil işlemleri tamamlanıyor. Nakillerde sınıf ve öğretmen seçme şartları değişti mi? Öğrencileri ve velileri neler bekliyor? İşte ayrıntılar

Geçtiğimiz hafta kapanan nakil ekranı velileri endişelendirmişti. Okulların açılmasına çok az bir süre kaldığı için nakil başvuruları hangi gün devam edecek? sorusunun yanıtı aranırken beklenen haber geldi. Nakiller yeniden başvuruya açıldı. İlköğretimde nakil yoluyla şube veya sınıf belirleme şartları da değişti.

Bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda bu yıl İlkokula başlayan 1. sınıf öğrencileri ile ortaokula başlayan 5. sınıf öğrencilerinin sınıf/şube seçimi kura yoluyla yapıldı. İlkokul öğrencilerinin öğretmen seçimleri de yine otomatik olarak e-okul üzerinden gerçekleşti.

İlköğretim nakil yoluyla şube belirlemelerde otomatik olarak gerçekleşecek. Sınıf belirleme ve öğretmen seçme dönemi tamamen kapandı.

Nakil ekranına giriş yapıldığında hala kapalı gözüküyorsa okul idaresi ile iletişime geçilmesi gerekiyor. Velilere kapalı olabilen ekran okul idaresine açık tutuluyor ve işlemler okul ile gerçekleştiriliyor. Nakil işlemleri tamamlandıktan sonra geçiş yapılan diğer okul onay veriyor. Onay verildikten sonra sınıf belirleniyor fakat şöyle bir detay var; bölge dışında olanlar için nakil işlemleri daha geç başlayacak 16 Eylül gibi açılacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.