O öğrencilere yükseköğretimde ücret muafiyeti

O öğrencilere yükseköğretimde ücret muafiyeti
 Yazar / MEB Hocam
YÖK başkanından açıklama geldi. KKTC vatandaşı olan öğrencilerin katkı payı ile öğrenim ücretleri Türk vatandaşı olan öğrencilerle aynı olacak. YÖK başkanı sosyal medya hesabından o öğrencilere yükseköğretimde ücret muafiyeti sağlanacak dedi. İşte ayrıntılar...

Yükseköğretimde ücret muafiyeti o öğrencilere de sağlanacak

YÖK başkanı sosyal medya hesabından paylaştı. KKTC vatandaşı okuyan öğrencilere Türk öğrencilere sağlanan yükseköğretimde ücret muafiyeti sağlanacağı açıklandı. Şimdi ayrıntılar...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar sosyal medya açıklamasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı öğrencilerin Türk vatandaşları ile aynı katkı payı ve öğrenim ücreti esaslarına tabi olacağını duyurdu.

Bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla alındı ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılında uygulanacak. KKTC'li öğrenciler devlet üniversitelerine kayıt yaptırdıklarında öğrenim ücreti ödemeyecekler.

YÖK Yürütme Kurulu'nun 13 Eylül 2023 tarihli kararı doğrultusunda KKTC'de ortaöğretimini tamamlayan tüm öğrenciler YÖS veya YKS sınavı ile devlet üniversitesine kayıt yaptırmaları halinde program süreleri boyunca hiçbir ücret ödemeyecek.

Bu düzenleme KKTC'li öğrencilerin eğitim maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak ve Türkiye'de yükseköğretime erişimlerini kolaylaştıracak.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.