Meslek seçimi yapacaklara uzman psikolog tavsiyesi geldi!

Meslek seçimi yapacaklara uzman psikolog tavsiyesi geldi!
 Yazar / MEB Hocam
Uzman Psikolog Burçak Çağlar meslek seçimi yapacaklara tavsiyeler verdi. Öğrencilerin kişilikö özelliklerine göre seçim yapmasının altını çizen Çağlar bu süreçte ailelerin önemine de değindi.

Haberler.com youtube kanalına konuk olan Uzman Psikolog Burçak Çağlar, tercih döneminde olan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ailelerin rolüne de değinen Çağlar bu süreçte hem öğrencinin hem de ebeveynlerin dikkat etmesi gereken detaylara dikkat çekti.

Burçak Çağlar'dan gelen ilk tavsiye öğrencilerin meslek seçerken kişilik özelliklerini göz önünde bulundurmaları gerektiği oldu. "Biraz da kişiliklere uygun meslek seçmek lazım'' diyerek çocuk ve aile özelinde örnekler verdi.

Çocuğun insan ilişkileri zayıfsa ailenin psikoloji ya da halkla ilişkiler oku diretmelerinin yanlış olduğunu dile getirdi. ''Bu noktada çocuğun insanlarla muhatap olamayacağı bir meslek seçmesi onun için daha iyi olacaktır'' diyerek seçim yaparken dikkatli olunması gerektiğine değindi.

Tercih döneminde ailelerin çocuklar üzerinde büyük etkisi olduğunu söyleyen Burçak Çağlar ''Onların da fikirlerini almak, konuşmalarına olanak sağlamak gerekiyor. Sadece ebeveynlerin konuşup, çocuğun pasif durumda olmasını doğru bulmuyorum." diyerek çocukların hayatı boyunca ailelerine bağımlı kalmalarının yanlış olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.