Meslek ortaokulları geliyor

Meslek ortaokulları geliyor
Mesleki egitim veren liselerin ve yüksekokulların yanında şimdi bir de ilköğretim seviyesinde mesleki eğitim verecek ortaokullar kuruluyor. İşte detaylar...

Sadece liselerde olan mesleki eğitim, artık ortaokul seviyesindeki öğrencilere de eğitim verecek. Öğrencilerin küçük yaşta temel mesleki becerileri keşfetmeleri ve mesleki başarılarını artırmalarını amaçlayan projenin ilk adımı, Sivas'ta atılacak.

Kent merkezinde bulunan Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılacak olan meslek ortaokulu projenin ilk adımı olacak.

Söz konusu okulun 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlaması planlanıyor.

Söz konusu okulların ilerleyen yıllarda ülkemizin tamamında faaliyet göstermesi planlanmaktadır. Bu sayede mesleki eğitimin ortaokul seviyesinden itibaren başlaması planlanmaktadır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.