LGS tercihlerinde açıkta kalanları liseye onlar yerleştirecek

LGS tercihlerinde açıkta kalanları liseye onlar yerleştirecek
LGS tercihleri neticesinde herhangi bir okula yerleşir mi öğrenciler hangi okullara yerleşecek? Söz konusu yerleştirme işlemleri kim tarafından yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları 28 Haziran tarihinde ilan edilmişti. Söz konusu sınav sonuçları neticesinde öğrenciler 28 Haziran tarihinden 17 Temmuz tarihine kadar tercihlerini yaptılar.

22 Temmuz tarihinde açıklanan tercih sonuçlarının ardından 1. ve 2. nakil tercih işlemleri gerçekleştirildi. Söz konusu işlemler neticesinde hiçbir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için LGS kapsamında yerleştirme işlemleri il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde kurulacak olan komisyonlar tarafından yapılacaktır.

Söz konusu tercihler neticesinde herhangi bir yere yerleşemeyen öğrenciler 6-14 Ağustos tarihleri arasında ilgili komisyon tarafından açıkta bulunan kontenjanlara yerleştirileceklerdir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.