KYK ve Burs Başvuru Ekranı

KYK ve Burs Başvuru Ekranı
Kredi Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda konaklamak için ve burs imkanlarından faydalanmak için öğrenciler ne zaman başvuruda bulunacaklar? İşte detaylar...

KYK kapsamında hizmet veren yurtlarda konaklamak için yapılan KYK yurt başvuruları, 2023-2024 eğitim döneminde 29 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı.

Bu sene yapılacak olan KYK başvuruların da üniversite yerleştirme işleminin sonuçlarının ilan edilmesinin ardından yine Ağustos ayının son haftası başlaması muhtemeldir.

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz eğitim döneminde 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yılki başvuruların da ÖSYM'in yapacağı yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Ekim ayı içinde yapılması bekleniyor.

Kredi Yurtlar Kurumu kapsamında hizmet veren yurtlar ve öğrencilere verilecek olan bursla Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde faaliyet göstermekte ve organize edilmektedir. Söz konusu nihai tarihler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.