İstediği liseye yerleşemeyen öğrencilere yeni LGS şansı

İstediği liseye yerleşemeyen öğrencilere yeni LGS şansı
LGS kapsamında yerleştirme işlemleri tamamlandı. Ancak öğrencilere bu kapsamda yeni bir şans daha verildi. İşte detaylar...

29 Temmuz tarihinde LGS 1. nakil tercih sonuçları açıklanacak. Öğrenciler boş kalan kontenjanlara öğrenci olarak girebilmek için 22 - 26 temmuz tarihler arasında başvuruda bulunmuşlardı.

Söz konusu başvurular neticesinde çok sayıda öğrenci yer değişikliği işleminde bulunacak. Yer değişikliği işlemleri neticesinde boş kalan kontenjanlar oluşacaktır. Bu durumda ise öğrenciler istemeleri halinde 29 Temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında 2. nakil yerleştirilme başvurularında bulunacaklardır.

5 ağustos tarihinde ise 2. nakil başvuruları sonucunda öğrencilerin yapmış oldukları tercih yerleştirme sonuçları açıklanacak. Bu tarihten itibaren öğrencilerin yerleştirme sonuçları neticesinde değişiklik olması durumunda yeni okullarına kayıtlara otomatik olarak yapılacaktır.

9 Eylül tarihinde ise 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlayacak ve öğrenciler okullarında öğrenim görmeye başlayacaklardır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.