İnstagram neden erişime açıldı

İnstagram neden erişime açıldı
 Yazar / MEB Hocam
Instagram 2 Ağustos tarihinde çeşitli sebeplerden dolayı erişime kapatılmıştı. Peki Instagram saat kaçta açıldı? İşte detaylar...

Türkiye ile Instagram'ın bağlı bulunduğu Meta arasında süregelen talep anlaşmazlığı sebebinden dolayı Instagram 2 Ağustos tarihinde kapatılmıştı.

Bilişim teknolojileri Kurumu BTK tarafından kapatılan Instagram Türkiye'nin Katolik suçlarla ilgili taleplerini yerine getirmediği için bu kararın alındığını ifade etmişti.

Ancak Ulaştırma ve altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yapmış olduğu açıklamada Meta ile gerekli anlaşmaların sağlandığını ve Instagram'ın 21.30 saatinden itibaren erişimi açılacağını ifade etti.

Türkiye söz konusu sosyal medya uygulamaları anlamında herhangi bir geliştirdiği platform bulunmasa da var olan milyonlarca kullanıcısı ve etkileşimde bulunduğu 100 milyonlarca hesap sebebiyle sosyal medya şirketleri tarafından önemli olarak kabul edilmesi gereken bir ülkedir.

Bu sebepten dolayı Türkiye'nin taleplerini dikkate almayan birçok şirket yine aynı akıbeti yaşamıştı.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.