Güzel patates kızartıyor ve yemek yapıyor evet, Peki nasıl temizlenecek?

Güzel patates kızartıyor ve yemek yapıyor evet, Peki nasıl temizlenecek?
Herkesin evinde hemen hemen vardır. Air fryer hayatımıza çok hızlı girdi. Eskiden yeni bir şey çıktığında sadece durumu olanlar alırdı imrenirdik. Şimdi model model üretiliyor ve fiyatları da çok uygun. O yüzden de herkes kolayca sahip olabiliyor. Güzel patates kızartıyor ve yemek yapıyor evet, peki nasıl temizlenecek? İşte asıl mesele o...

Air fryer kullanımı yaygınlaştı

İngiltere'de yapılan bir araştırma birçok kişinin air fryer'larını yeterince temizlemediğini ortaya koydu. Her kullanımdan sonra temizlenmesi gereken air fryer'lar yiyecekleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde pişirdiği için oldukça popüler. Ancak bu cihazların temizliğinin ihmal edilmesi gelecekteki kullanımlarda kirin pişmesine ve cihazın yapışmaz kaplamasına zarar verebilir.

Air fryer kullanıyoruz peki temizlemesini nasıl yapacağız?

Anket sonuçlarına göre özellikle yaşlı kullanıcılar air fryer'larını daha sık temizlerken kadınlar her kullanımdan sonra temizlemeye daha yatkın. Uzmanlar air fryer'ın ömrünü uzatmak ve performansını korumak için her kullanım sonrasında temizlenmesi gerektiğini vurguluyor. Temizlik adımlarında cihazın soğuması sepetin ve tabağın çıkarılması sıcak su ve deterjanla yıkanması ve inatçı lekelerin nazikçe temizlenmesi yer alıyor.

Air fryer sadece dışını sil geç değil asıl temizlik içine yapılmalı

Ayrıca iç ve dış yüzeylerin nemli bezle silinmesi ve tüm parçaların kurutulması önem taşıyor. Dr. Karan Rajan air fryer'ların polifloroalkil maddelerle kaplandığını ve bu maddelerin sağlık açısından endişe verici olabileceğini belirtiyor. Yapışmaz kaplama konusunda endişe duyanların seramik veya paslanmaz çelik air fryer tercih edebileceği öneriliyor.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.