Aileler artık tedirgin olmayacak! Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'DUY' ihbar hattı oluşturdu

Aileler artık tedirgin olmayacak! Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'DUY' ihbar hattı oluşturdu
 Yazar / MEB Hocam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların maruz kaldığı zararlı içerikleri engellemek amacıyla 'DUY' ihbar hattını kullanıma açtı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu uygulama aileler tarafından oldukça beğenildi. İhbar hattının amacı çocukların gelişiminin desteklenmesi ve zararlı içerikleri engellemek olduğu açıklandı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş koruyucu ve önleyici kapsamda yürüttükleri çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bunlardan biri de Çocuk için Dost Uygulamalar 'DUY' ihbar hattı oldu.

Göktaş, ''Çocuklarımızın geleceği bizim için çok önemli. Bu kapsamda çocuklarımızın sağlıklı gelişimini desteklemek ve onları zararlı içeriklerden korumak amacıyla Çocuk İçin Dost Uygulamalar web sitesi ve ihbar hattını hayata geçirdik'' diyerek platformla ilgili detaylardan bahsetti.

Bu platform üzerinden çocuklar başta olmak üzere aileler ve topluma yönelik kapsamlı bilgilendirmeler yapılıp farkındalık çalışmaları yürütülecek. Dijital dünyanın getirdiği tehlikelere değinen Göktaş her türlü riske karşı çocukların korunması gerektiğini ifade etti.

Yapılan ihbarlar 7/24 değerlendirilecek ve takip altına alınacak. Vatandaşlar ayrıca whatsapp ve BİP üzerinden de ihbarda bulunabilecek. Anne ve babalar çocuklarına zarar veren içerik ve yayınları DUY ihbar hattı üzerinden kolayca bildirebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.