YKS Tercih Günleri: En Çok Tercih Edilen Geleceğin Önü Açık Meslekleri

YKS Tercih Günleri: En Çok Tercih Edilen Geleceğin Önü Açık Meslekleri
YKS sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler araştırmaya başladı. Yıllar sonra bile rağbet görecek meslekler hangileri seçildi? Geleceğin önü açık meslekleri hangileri? İşte ayrıntılar…

2024 yılında yapılan bir araştırmanın sonuçları işverenlerin en çok talep ettiği meslek gruplarını anlayabilmeyi sağladı. Günümüzde en çok aranan ve istihdamı yüksek olan meslek grupları arasında ilk sırada döner ustası ikinci sırada protez tırnak uzmanı geliyor.

Aslında Türkiye'de yeme içme üzerine kurulu her türlü alanda istihdam edebilmek oldukça kolay hale geliyor. Güzellik salonu işletmecileri de eleman bulmakta zorluk çektiğini söylüyor.

Madalyonun diğer yüzünde durum daha farklı… Öğrenciler sadece maaşı yüksek olan değil prestijli, o alanda uzman olabilecekleri ve saygın mesleklere yönelmeyi istiyor. Gençlerin en çok rağbet gösterdiği işte o geleceğin meslekleri…

En Çok Tercih Edilen Geleceğin Önü Açık Meslekleri

  • Veri Bilimi

  • Biyoteknoloji

  • Yapay Zeka ve Makine Yönetimi

  • Dijital Pazarlama

  • Sağlık Teknolojisi

  • Robotik ve Otomasyon Mühendisliği

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.