O şekilde emekli olanlar çalışırsa emekli maaşları kesilecek

O şekilde emekli olanlar çalışırsa emekli maaşları kesilecek
 Yazar / MEB Hocam
Çalışanların emekli maaşlarından normal şartlarda herhangi bir şekilde kesinti yapılmayacağı bildirilmiş olmasına rağmen hangi şekilde emekli olmuş olan vatandaşların maaşları komple kesilecektir?

Emekli maaşları ile ilgili son zamanlarda yapılan düzenlemeler ülke gündemini aylarca meşgul etmişti. Özellikle EYT yasası ile beraber ilk defa tarihimizde çalışan ve emekli oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi.

Bu kapsamda söz konusu çalışan ve emekli dengesizlikten dolayı emekli maaşlarının istenilen seviyeye gelemeyeceği çeşitli ekonomi çevirileri tarafından ifade edilmektedir.

Ancak çeşitli ekonomik sebeplerden dolayı emekli olmuş vatandaşların çalışma hayatından ayrılmaları uzun bir süre mümkün görünmüyor. Bu kapsamda hala çalışma hayatına devam eden emekli vatandaşların maaşlarından herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.

Ancak normal akışın dışında sağlık raporu ile malulen emekli olan vatandaşların almış oldukları raporlar yürütmüş oldukları mesleğin gereği çalışamaz hale geldiklerini ifade eden raporlardır.

Söz konusu malulen emekli olan vatandaşların herhangi bir yerde herhangi bir şekilde çalıştıkları tespit edilirse söz konusu vatandaşların almış oldukları emekli aylıkları o an itibariyle tamamıyla kesilir. Söz konusu malulen emekli olan vatandaşların herhangi bir yerde herhangi bir şekilde fiziken çalışabilmeleri kanunen yasaklanmıştır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.