Yusuf Tekin Açıkladı! 2024 Devamsızlık Affı Gelecek Mi?

Yusuf Tekin Açıkladı! 2024 Devamsızlık Affı Gelecek Mi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Devamsızlık affı gelecek mi 2024 sorusunun yanıtını Yıllık Değerlendirme Toplantısı sırasında yaptığı açıklama ile verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yıllık Değerlendirme Toplantısı'na katıldı ve burada belirli bazı konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu konular arasında devamsızlık affı da yer aldı. 2024 yılı için devamsızlık affı gelecek mi?

2024 Devamsızlık Affı Gelecek Mi?

Lise eğitimini alan öğrenciler, 20 günden fazla devamsızlık yapmaları halinde sınıf tekrarı yapmak durumunda kalıyor; sınıfta kalıyorlar. Özellikle 12. sınıflar, üniversite sınavına hazırlık için kurslara ve dersanelere gidiyor. Okulu ise çok önemsemiyorlar. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklama, halen okullarda devamsızlık ile ilgili işlemlerin tamamlanmadığı yönünde. Bu nedenle net tablonun bayram sonrasında görüleceğini; ancak marjinal bir tablo ile karşı karşıya olunmadığını ifade ediyor.

Devamsızlık nedeniyle sınıfta kalmanın, öğrencinin başarısını arttırmak ve öğretmenin emeklerinin karşılığını almasını ve itibarını koruması için alınan bir tedbir olduğunu dile getiren Bakan Tekin, 9. sııflar için ortaya atılan spekülasyonların doğru olmadığını dile getirdi.

12. sınıfların ise üniversiteye hazırlık gerekçesi ile devamsızlık yaptıklarını dile getiren Yusuf Tekin, konu ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

12. sınıflar açısından çocuklarımızın üniversite hazırlık anlamında en çok faydalanacakları alanın bizim okullarımız olduğuna inanıyoruz. Kaçak eğitim veren kurslarda ya da farklı yapıların kurslarında eğitim öğretim adı altında sınav hazırlık kursu almasını istemiyoruz. Öğretmenlerimiz ile bu süreci geçirmesini istiyoruz. ÖSYM ile sağlıklı süreç yürütüyoruz. Yarıya yakını öğretmenlerimiz tarafından hazırlanacak şekilde havuz oluşturuldu. ÖSYM başkanı ile de konuştuk. Sınav için çıkan soruların tamamı bizim müfredatımız odaklı. Bunu sağlamak için de başka tedbirler almıştık. Devam için aldığımız kararın gerekçesi buydu. Herhangi bir af ya da düzenleme düşünmüyoruz devamsızlıkla ilgili. Çocuklarımız inşallah bu düzene alışacaklar ve daha fazla okulda vakit geçirecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.