Yurtdışında vasıflı vasıfsız işçi olmak isteyenler maaş en düşük 100 bin TL en yüksek 200 bin TL üzeri...

Yurtdışında vasıflı vasıfsız işçi olmak isteyenler maaş en düşük 100 bin TL en yüksek 200 bin TL üzeri...
İsviçre, sağlık, turizm, teknisyenlik, bilgisayar uzmanlığı ve mühendislik gibi alanlarda çalışmak üzere aylık 100 bin TL ile 202 bin TL arasında maaşlarla 80 bin vasıflı ve vasıfsız işçi arıyor.

İsviçre aylık 100 bin TL ile 202 bin TL arasında değişen maaşlarla 80 bin vasıflı ve vasıfsız işçi aradığını açıkladı.

Sağlık turizm teknisyenlik bilgisayar uzmanlığı ve mühendislik gibi alanlarda eleman açığı bulunan İsviçre özellikle doktor hemşire ve yaşlı bakım personeli ihtiyacını karşılamayı çok istiyor.

Bu alanlara mecburi alımlar yapmayı düşünüyor. Bu nedenle de kesenin ağzını bir hayli fazla açıyorlar.

İsviçre yetkilileri ülkedeki işçi açığının Rusya ve Ukrayna savaşından kaçan mültecilerle kapatılamayacağını anlamış durumda.

Yıl sonuna kadar 365 bin kişilik işçi açığı oluşabileceğini biliyorlar ve acilen işçi alımı yapmayı planlıyorlar.

İsviçre'de çalışmak isteyenler dil yeterliliği kendi geçimlerini sağlayabilme kapasitesi ve uygun konut bulma gibi şartları yerine getirdikleri vakit vasıflı vasıfsız işçi olarak çalışmaya başlayabilecekler.

İş başvuruları için DynaJobs veya Adecco gibi kurumlara müracat etmek gerekiyor. İsviçre'de asgari ücret saatlik 23 İsviçre Frangı (yaklaşık 596 TL) ve aylık 4 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 103 bin TL) civarında olduğunu da bilmeniz gerekebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.