Takdir Teşekkür Alanlara Devlet Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Takdir Teşekkür Alanlara Devlet Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen sene açıklamıştı: Takdir teşekkür alanlara devlet desteği başvurusu nasıl yapılır? Başarı teşvik ödemesi ne kadar olacak?

2023 - 2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte, Takdir Teşekkür alanlara devlet desteği başvurusu hakkında araştırmalar internet ortamında çok sık yapılır oldu. Peki yıl sonuna takdir ya da teşekkür belgesi alarak gelen başarılı öğrenciler, devlet tarafından kendilerine uygulanan Başarı Teşvik Programı'na nasıl başvuruda bulunabilirler?

Takdir Teşekkür Alanlara Devlet Desteği Başvurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Başarı Teşvik Programı ile ilgili müjde öğrencilere şu şekilde verilmişti. "Başarılı olan ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine asgari ücretin %60'ı; yükseköğretim öğrencilerine ise asgari ücret kadar devlet desteği verilecek."

Buna göre Takdir ve Teşekkür belgesi alan öğrencilere 10.200 TL tutarında karne hediyesi verilecek. Yükseköüretim öğrencileri ise 17.000 TL alacak. Ancak konuya yönelik Resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Daha önceki dönemlerde Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Dernekleri, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilerin başvurularını alıyordu. 2024 yılı için ise Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuya yönelik bir duyuru yapmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.