Sağlık sektörüne büyük takviye yapılacak, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak

Sağlık sektörüne büyük takviye yapılacak, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, zorunlu sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Çeşitli pozisyonlarda görev alacak bu personel, özellikle eleman temininin zor olduğu bölgelerde verimli sağlık hizmetlerini garantileyecek.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda, yıl sonuna kadar, özellikle eleman bulmanın zor olduğu bölgelerde verimli sağlık hizmetleri sunabilmek amacıyla, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak. Söz konusu kararla, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip dahil olmak üzere, farklı pozisyonlar için personel alımı gerçekleştirilecektir.

Bu personellerden 1'i acil sağlık hizmetlerinde, 7'si ilçe sağlık müdürlükleri veya toplum sağlığı merkezlerinde, 8'i sağlık evlerinde, büyük çoğunluğu ise yataklı tedavi birimlerinde istihdam edilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bu sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurularının Mayıs ayı itibarıyla ÖSYM üzerinden duyurulması beklenmektedir. Bu planlama, sağlık sektöründe etkinlik ve kapsama alanını genişletmeyi amaçlamaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.