O tarihe kadar ödeme yapmayan yüzlerce öğrenci mağdur olacak!

O tarihe kadar  ödeme yapmayan yüzlerce öğrenci mağdur olacak!
Bu yıl üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin gözünden kaçan ve mağdur olmalarına sebep olabilecek o konu yeniden gündeme getirildi. Okullar açıldı üniversitelerin açılmasına da çok az bir süre kaldı. Peki o mağduriyet nasıl önlenebilir?

KYK yurt başvuru sonuçları açıklanmasının ardından en çok merak edilen konulardan biri taahhütname onayı diğeri kayıt ücreti oldu. İlk kayıt ücreti yatırılmadığında yurt yerleştirme işlemleri ne olacak? Kayıt tarihleri kaçırıldığında öğrencilere yeni bir şans verilecek mi?

KYK yurtlarına ilk kez yerleşecek öğrencinin ödemesi gereken ilk kayıt ücreti bulunuyor. Yatak ücreti başta olmak üzere aynı bedel içerisinde güvence ücreti de yer alıyor. Öğrencinin yerleşmiş olduğu yurt ve yurda giriş tarihi ile değişen bir farklılık görülebiliyor.

Burada önemli olan sistemde çıkan yurt ile iletişime geçmek. İlk kez kayıt ücreti ödeyecekler banka ATM'sinden veya Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurt ve kredi ödemeleri online platformu üzerinden ödeme yapabilecek.

KYK İlk Kayıt Ücreti ve Yurt Ücreti!

Öğrencileri ilgilendiren en önemli detay ilk kayıt ücreti ödenmediğinde taahhütname onayı verilemiyor. Kayıt ücreti ödendikten hemen sonra e-devlet üzerinden yurt kayıt işlemleri bağlantısına girerek taahhüt onayını yapılması gerekiyor. Ödeme yapıldıktan sonra öğrencilerin başvuru sonuç belgesini çıktı olarak alıp yurt müdürlüğüne gerekli diğer evraklarla teslim edilmesi gerekiyor.

İlk kayıt ücretini ödeyenler ayın son günü saat 23.00'a kadar yurt ücretini ödemelidir. Ara sınıf öğrencileri için bu tarih 15 Eylül saat 23.00 olarak ilan edilmiştir. Belirtilen tarih içinde ödeme yapmayan öğrencinin yurt ili olan ilişki kesilir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.