O öğrencilerin sınıfta kaldıklarından haberleri yok

O öğrencilerin sınıfta kaldıklarından haberleri yok
 Yazar / MEB Hocam
Başlık her ne kadar ilginç gibi gelse de ülkemizde bazı öğrenciler aynen bu durumda. Söz konusu durum ne sorumsuzluktan kaynaklanıyor ne de başarısızlıktan. Söz konusu durumda bulunan öğrenciler göçer olarak tabir edilen ailelerin çocuklarıdır.

Ülkemizde kışın ayrı, yazın ayrı, baharda ve sonbaharda kendilerine farklı bölgelerde iş bulan göçer olarak tabir edilen iş neredeyse o bölgede yaşayan 3 aylık periyotlarla yer değiştiren aileler bulunmaktadır.

Söz konusu ailelerin çocukları maalesef eğitimden de uzak kalmaktadırlar. Her ne kadar bu öğrencilerin nakil isteyerek başka okullara gidebilmeleri durumları olsa da ailelerinin bulmuş oldukları işlerin okul bölgelerinden hatta yerleşim bölgelerinden uzak olması sebebiyle söz konusu öğrenciler belirli dönemler okula gidemiyorlar. Bu sebepten dolayı sınıf tekrarı yapan öğrencilerin karne alma durumları hatta sınıflarını geçip geçmediklerini öğrenme durumları dahi olmuyor.

Devamsızlık sınırı sebebiyle ilgili öğrenciler neredeyse her yıl sınıfta kalma durumları ile karşı karşıya kalıyorlar. En nihayetinde de İlköğretimi 14 yaşında bitiremedikleri için zorunlu öğrenim çağı dışına çıktıklarından dolayı açık ortaokula kayıtları yapılıyor. Sonrasında ise öğrenimlerle devam etmeyen öğrenciler eğitimsiz olarak hayatlarına devam etmek zorunda kalıyorlar.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:Meb Hocam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum