Memurlara İlave Tediye ve İkramiye Verilmesi Konusunda Cumhurbaşkanına Mektup

Memurlara İlave Tediye ve İkramiye Verilmesi Konusunda Cumhurbaşkanına Mektup
Kamuda çalışan işçilere ve emeklilere ödenen ikramiyeler neden memurlara ödenmiyor? BASK, konuyla ilgili olarak ikramiyenin memurlara da verilmesi için talepte bulundu.

Kamuda çalışan işçilere ve emeklilere ödenen ikramiyeler neden memurlara ödenmiyor? BASK, konuyla ilgili olarak ikramiyenin memurlara da verilmesi için talepte bulundu.

6772 sayılı Yasa'ya göre kamuda çalışan işçilere yılda 4 kez yarım aylık tutarında ilave tediye ödenmektedir. Bu uygulama 1956 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Kararları ile sürdürülmektedir.

2018 yılında yapılan düzenlemeyle birlikte tüm emekliler bayramda ikramiye almaya başladı. Ancak kamuda çalışan memurlar hala bu hakka sahip değiller.

Kamu Çalışanlarının Haklarına Yapılacak İlave Ödemeler Hakkında Talep Mektubu

BASK tarafından yapılan talep doğrultusunda memurların da ilave tediye alması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istenilmektedir.

Devlet kurumlarında çalışan herkesin eşit şekilde muamele görmesi önemlidir. Bu sebeple kamu işçilerine verilen ek ödeme gibi bir ödemenin memurlar da dahil olmak üzere tüm çalışanlar tarafından alınması gerektiği düşünülmektedir.

Bununla ilgili olarak BASK Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ 17 Nisan Salı günü Cumhurbaşkanına yaptıkları 24. başvuruda memurlara da ek tediye verilmesi talebinde bulunduklarını açıkladı.

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ memurların da kamu işçileri gibi zor şartlar altında çalıştığını ve benzer şekilde fedakarlık yaptığını belirtti. Memurların da ek ödemeden faydalanmaları gerektiğini vurguladı.

İşçiler ve Memurlar Arasındaki Ücret Farklılıklarının Giderilmesi İçin Talep Mektubu

Devletin tüm çalışanlarına adil davranması gerektiğini ve bir çalışan grubuna diğerlerinden daha fazla ayrıcalık tanımaması gerektiğini ifade etti.

BASK Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, memurların da ek ödemeden yararlanmaları için yapılan bu talebin ilgili merciler tarafından dikkate alınmasını umduklarını belirtti.

BASK Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Resmi Gazete ‘de yayımlanan 6649 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı'na atıfta bulunarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilerin taşeron işçiler de dahil olmak üzere 27 Ocak Cuma günü 13 günlük ücretleri tutarında yılın ilk ilave tediyesinin ödendiğini ikinci yarısının ise 17 Nisan 2023'te ödeneceğini belirtti. Yaklaşık 12 milyon emekliye 2018 yılından bu yana bayram ikramiyesi ödendiğini ifade etti. Bu bilgilerden hareketle BASK Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ kamu işçilerinin ve emeklilerin maddi açıdan desteklendiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.