2024 Erasmusa en çok öğrenci gönderen üniversiteler belli oldu!

2024 Erasmusa en çok öğrenci gönderen üniversiteler belli oldu!
Yükseköğretim kurumlarının işbirliği neticesinde yurt dışında öğrenim görebilmeyi sağlayan Erasmus programı üniversite öğrencilerinin en çok tercih ettiği popüler uygulamalar arasında yer alıyor. Peki bu yıl içinde Erasmusa en çok öğrenci gönderen üniversiteler hangileri oldu? İşte ayrıntılar

Kariyer hedefinde üniversitedeyken Erasmus yaparak yurt dışında tecrübe elde etmek isteyenler üniversite seçimi sırasında en çok bu detaya dikkat ediyor. Acaba hangi üniversiteler Erasmusa daha fazla öğrenci yollayabilme potansiyeli sergiliyor?

Yapılan araştırma bu sorunun yanıtını da ortaya koydu. Bu yıl içerisinde Erasmusa en çok öğrenci gönderen üniversiteler tek tek listelendi. Listenin ilk 5 sırasında Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi yer alıyor.

İşte Erasmusa en çok öğrenci gönderen diğer üniversiteler:

  • Hacettepe Üniversitesi

  • İstanbul Teknik Üniversitesi

  • Kocaeli Üniversitesi

  • Marmara Üniversitesi

  • İstanbul Üniversitesi

Erasmus programı sayesinde Yükseköğretim kurumları birbirleri ile ortak bir proje üzerinde çalışmaya başlıyor ve bu proje kapsamında kısa süreli de olsa öğrenci veya personel değişimi yapılabiliyor.

Ayrıca karşılıksız olarak mali destekte sunuluyor. Erasmus'a gitmek isteyenler üniversite lisans programının 1. yılının tamamlamış olmalı, genel not ortalaması 2.20'nin üzerinde olmalıdır ancak bu şekilde başvuruda bulunabilir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.