Üniversite öğrencileri dikkat! Ek yurt başvurusu yapmak isteyenlerin listesi açıklandı!

Üniversite öğrencileri dikkat! Ek yurt başvurusu yapmak isteyenlerin listesi açıklandı!
Üniversite öğrencileri için YKS ek tercih başvuruları sonuçlandı. Yakın zamanda kayıt ekranı açılacak. Peki öğrenciler ek yurt başvurusunu ne zaman yapacak? İşte ek yurt başvurusu yapabileceklerin listesi

Üniversite eğitimini KYK yurdunda konaklayarak tamamlamak isteyenler için süreç tamamlandı. Milyonlarca öğrenci KYK yurtlarına yerleşti ve pek çoğu eğitim öğretim faaliyetlerine başladı.

20 Eylül tarihinde açıklanan YKS ek yerleştirme sonuçlarının ardından gözler KYK ek yurt başvurularına çevrildi. YKS ek yerleştirme ile öğretim programı kazanan bir üniversiteli KYK ek yerleştirme yurt başvurusunu hangi gün yapabilecek?

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak geçtiğimiz yıl Eylül ayının son haftası başlayan yurt başvuruları 5 Ekim tarihinde sona ermişti. Bakanlığın yine bu tarz bir uygulama yaparak Eylül ayının son haftası itibariyle yani önümüzdeki hafta ek yurt başvuru ekranını aktif hale getirmesi bekleniyor.

Peki Ek Yurt Başvurusunu Kimler Yapabilecek?

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldı. 30 Haziran tarihinden sonra yatay geçiş yapanlar ek yurt başvurusunda bulunabilecek. YKS ek tercih başvurusunda bulunmuş ve bu başvurusu onaylanarak yerleşme hakkı kazananlar başvurabilecek.

Yerleştirme döneminde olan DGS öğrencileri ek yurt başvurusunda bulunabilecek. Özel yetenek sınavı ile yerleşenler ile yüksek lisanslı öğrencileri de başvuru yapabilecek. Ancak şöyle bir detay bulunuyor. Ara sınıf öğrencileri ve 2024 YKS sınavı ile herhangi bir programa yerleşenler ek yurt başvurusunda bulunamayacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.