MEB'in Hayat Boyu Eğitim kurumları kararı neleri değiştirecek?

MEB'in Hayat Boyu Eğitim kurumları kararı neleri değiştirecek?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların başlamasına çok az bir süre kala paylaşılan okullarda şiddetin önlenmesi konulu genelgede Hayat Boyu Öğrenme kurumları ile ilgili önemli bazı detaylar yer aldı. Peki bu yeni adım neleri değiştirecek? İşte ayrıntılar

Hayat Boyu Eğitim kurumları için alınan karar, doğrudan halk eğitim merkezleri, açık öğretim okulları ve olgunlaştırma enstitülerin de verilen dersleri etkiliyor. Buralarda açılan kurs modülleri herhangi bir değişiklik ile farklı bir etkinlik aşamasına geçebiliyor.

Bakanlık şiddetin önlenmesine yönelik yalnızca okullarda değil yaygın eğitimi çalışması kapsamında Hayat Boyu Öğrenme kurumlarında da faaliyetler yapmaya karar verdi. Bu kapsamda şiddetin önlenmesine yönelik Hayat Boyu Öğrenme kurumlarındaki mevcut kurs programlarının yaygınlaştırılması istendi.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ DE ETKİLENECEK!

Bu amaçla ilgili bilimlerle işbirliği yapılacak aile eğitimleri yaygınlaştırılacak ve bakanlık tarafından hazırlanan aile eğitimi programlarına katılım sağlanacak. Bir başka değişiklik Açık Öğretim okullarında okuyan öğrenciler için oldu.

Örgün eğitim faaliyetleri dışında Açıköğretim okullarında kayıtlı öğrencilerin RPD hizmetinden faydalanması için halk eğitim merkezlerinde tedbir alınması istendi ve gerekli görüldüğünde RAM’lara yönlendirme yapılması sağlanacaktır, denildi.

Peki eğitim çağı dışında kalan vatandaşlar ne yapacak?

Halk eğitim merkezleri düzenli olarak yürütmüş olduğu eğitimlerle okur yazarlık düzeyinde belirgin bir seviye kat ediyor. Farkındalığı daha çok arttırabilmek ve vatandaşın bilgi becerisini artırmayı sağlayacak kurslara yönelik çalışmalar bu yıl daha bir titizlikle sürdürülecek.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.