Lise tercihlerinde e-Okul sisteminin önemi nedir?

Lise tercihlerinde e-Okul sisteminin önemi nedir?
Lise tercihleri nasıl yapılacak? 2024 LGS tercih kılavuzuna göre, 2 Haziran'da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları "https://www.meb.gov.tr" adresinden öğrenilebilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından, öğrenciler puanlarına göre tercihlerini nasıl ve nereden yapacaklarını araştıracaklar.

Lise tercihleri nasıl yapılacak? 2024 LGS tercih kılavuzu rehberliğinde 2 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları "https://www.meb.gov.tr" adresinden öğrenilebilecek. Sonuçların ardından liseli adaylar puanlarına göre tercihlerini nasıl ve nereden yapacaklarına odaklanacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu"na göre lise tercih süreci 17 Temmuz'a kadar devam edecek. Bu kılavuz öğrencilere yüzdelik dilimler okul kontenjanları ve yerel yerleştirme bilgileri gibi önemli ayrıntılar sunacak. e-Okul sistemi üzerinden okulların yüzdelik dilimlerini ve kontenjan tablolarını inceleyebilecek olan öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini geçen yılki verilerle karşılaştırarak tercihlerini yapabilecekler.

Söz konusu Bakanlık tarafından hazırlanan tercih robotu sayesinde öğrenciler tercih edecekleri okullarla ilgili detaylı bilgilere ve yüzdelik dilim aralıklarına kolayca ulaşabilecekler. Tercih işlemleri e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılacak ve mutlaka ilgili ortaokul müdürlüğüne onaylatılacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ise 22 Temmuz 2024'te "meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.