Lise stajyer öğrenciler hafta sonu çalıştırılabilirler mi?

Lise stajyer öğrenciler hafta sonu çalıştırılabilirler mi?
Lise döneminde birçok öğrenci staj görmektedir. Bazı öğrencilerin ise aklına takılan soru işaretleri var. Liseli öğrenci staj gördüğü yerde hafta sonu da çalışmak zorunda mı? Gelin cevaba bakalım...

Öğrenciler okudukları okulun bölümüne göre staj görebilmektedirler. Staj yeri belirlenir ve öğrenci ilgili iş yerinde staj görmeye başlar. Staj iş hayatı öncesi bir nevi eğitimden geçme modelidir. Bu sayede öğrenci iş hayatına geçiş yapmadan önce tecrübe kazanır ve çalışma hayatında daha sağlam bilgilerle hareket edebilecektir.

Staj için örnek verecek olursak, gerçek sınav öncesi öğrenciler deneme sınavlarına girerler ve başarılı/başarısız istatistikler elde ederler. Staj içinde bunu diyebiliriz. Staj gören bir öğrenci deneme çalışacağı iş yerinde eksik yönlerini keşfedebilir ve kendisini geliştirebilir. Öğrenciler stajlarını eğitim takviminde ders yada sınav dönemleri olmayan zamanlarda tamamlarlar. Bu dönemlerin dışında kalan günlerde staj görürler.

Öğrenciler hafta sonu yani cumartesi - pazar staj görebilir mi? şeklinde sorularla karşılaşıyoruz. Araştırdığımızda öğrencilerin staj görecekleri iş yeri eğer hafta sonu da faaliyet veriyorsa staj görmelidirler. Fakat iş yerinin hafta sonu cumartesi - pazar faaliyette olduğunu belge ile kanıtlaması gerekiyor. Bu gibi durumda da öğrenciler hafta sonu staj görmek zorunda kalabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum