LGS Tercih Formu Çıktısı Nasıl Alınır? Merkezi Sınav Tercih Formu Örneği için TIKLA!

LGS Tercih Formu Çıktısı Nasıl Alınır? Merkezi Sınav Tercih Formu Örneği için TIKLA!
LGS sınavına giren adaylar için tercih dönemi başladı. Bakanlık Tercih ve Yerleştirme süreci ile ilgili başvuru kılavuzunu paylaştı. O kılavuzda LGS tercih formu örneği paylaşıldı

Bu yıl lise öğrenimine devam etmek isteyen öğrenciler merkezi yerleştirme kapsamında merkezi sınavla öğrenci alan Sosyal Bilimler Liseleri, Fen Liseleri, Proje Okulları, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Anadolu Teknik programlarına tercih ile başvurabilecek. Merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi gerçekleşecek.

Yerel yerleştirmeler ise öğrencinin ikamet ettiği adres, okul başarı puanı, devam ve devamsızlık kriterleri dikkate alınarak yapılacak. Bu süreçte yerel yerleştirme işlemleri için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen kontenjanlar dikkate alınacak.

Ortaöğretim okullarına başvuruda bulunacak olan öğrencilerin 8. sınıfı başarıyla tamamlamış olması ya da açık öğretim ortaokulundan mezun olması isteniyor. Sınavla öğrenci alan okullar için merkezi sınav puanına sahip olmak gerekecek.

LGS Kayıt Kabul Başvuru Formu Çıktısı Nasıl Alınır?

Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını karşılanması da istenecek. Elektronik ortamda tercih işlemini yapamayanlar için Milli Eğitim Bakanlığı bir kolaylık sundu. Okul müdürlüklerine gidilerek tercih yapılabilecek.

Tercih işlemleri öğrenci velisi talebi ile gerçekleşecek. Velinin doldurup imzaladığı yerleştirme tercihleri için Ön Çalışma Formu Ek 1 müdüre teslim edilecek. 17 Temmuz 2024 saat 17.00'a kadar belgenin çıktısı alınarak teslim edilebilir.

Online ortamda başvuru yapamayanlar için:

Yerleştirme Tercihleri Ön Çalışma Formu Ek 1 Belgesi için Tıkla

2024 LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu için Tıkla

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.