LGS sınavsız yerleştirme işlemleri: Onlar en fazla 5 okul seçecek!

LGS sınavsız yerleştirme işlemleri: Onlar en fazla 5 okul seçecek!
Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzunu paylaştı. Tercih süreci 28 Haziran itibariyle başladı. 17 Temmuz'a kadar devam edecek süreç 22 Temmuz'da sona erecek. Peki merkezi ve yerel yerleştirme nasıl yapılacak?

Merkezi yerleştirme işlemi merkezi sınavla öğrenci alan liseler üzerinden yürütülecek. Merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre tercih yapılacak ve öğrenciler 10 okula kadar tercihini sisteme ekleyebilecek.

Okulun belirlenen kontenjanına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak. Yerel yerleştirmelerde durum daha farklı ilerliyor. Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin sürecini kapsayan bu dönemde şartlar değişkenlik gösterebiliyor. Yerel yerleştirme işlemlerinde okulun türü, kontenjanı ve konumuna göre;

yerel-yerlestiirme-nasil-yapilacak.jpeg

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından liste belirleniyor. Öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterine dikkat edilerek kayıt işlemleri tamamlanıyor. Değerlendirmede eşitlik sağlandığı fark edildiği anda 6. 7. ve 8. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılıyor.

yerel-yerlestirme-1.jpeg

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.