LGS sınav sonuçları açıklandı! Açıköğretim Ortaokulu öğrencileri nasıl tercih yapacak?

LGS sınav sonuçları açıklandı! Açıköğretim Ortaokulu öğrencileri nasıl tercih yapacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan sınav sonuçlarının ardından tercih dönemi başladı. Lise tercihinde bulunacak öğrencileri bekleyen tüm detaylar kılavuzda yer kaldı. Açıköğretim Ortaokulu öğrencilerinin kayıt dönemi nasıl ilerleyecek? İşte detay

Açıköğretim Ortaokulu öğrencileri kayıt kabul şartlarını taşıdığında sınavla öğrenci olan okullar için tercihlerini yapması sağlanacak. Diğer öğrencilerle birlikte e-okul sistemi üzerinden açılan tercih sistemi kullanılabilecek.

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencisi tercih yapamamışsa ne olacak? Bakanlık konu ile ilgili tercih ve yerleştirme kılavuzunda şu ifadeye yer verdi: “Herhangi bir sebeple e-okul sistemi üzerinden tercih yapmayan veya yapamayan öğrenciler bu kılavuz ekinde yer alan açık öğretim ortaokulu ve yurt dışından başvuran öğrenciler için tercihin ön çalışma formu Ek 2'yi doldurarak yapacak.”

Tercih döneminde öğrenciler evrakı doldurduktan sonra kılavuzda yer alan adrese 17 Temmuz mesai bitimine kadar APS ya da dengi bir hızlı posta sistemi ile gönderebilecek. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacak. Öğrenciler tercihlerini tercih süreci içerisinde tamamlayacak.

Öğrenciler için Nakil İşlemleri

Olabilecek olası gecikmeden öğrenci velisi sorumlu tutulacak. Açıköğretim ortaokulu öğrencilerinin yerleştirme işlemleri için e-okul'dan tercih yapamayacak olanlar, yerleştirme talebinde bulunmaları halinde ikamet adresleri dikkate alınarak il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca 6 ve 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.