KPSS 2024 / 1 Lisans, Önlisans, Ortaöğretim Nitelik Kodları

KPSS 2024 / 1 Lisans, Önlisans, Ortaöğretim Nitelik Kodları
ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden KPSS 2024/1 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yerleştirme kılavuzunu paylaştı. O kılavuzda lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için nitelik kodları paylaşıldı. İşte detaylar

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme tercih işlemleri başladı. 18 Temmuz tarihinde sona erecek tercih işlemlerinin ücreti 80 TL oldu. Tercihler online platform üzerinden ais.osym.gov.tr adresinden yapılabilecek.

ÖSYM'nin tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodları hangi pozisyon için uygun olunduğunu anlayabilmeyi sağlıyor. Nitelik kodları sayesinde eğitim sertifika gibi kriterler de ortaya çıkıyor. Adayların kendilerine en uygun pozisyonu bulabilmeleri için KPSS nitelik kodları önem taşıyor.

Nitelik kodları sayesinde aday tercih yapacağı zaman mezuniyet durumunu dikkate alarak elinde bulunan sertifikalara göre bir kod seçiyor. Bu sebeple KPSS tercih kılavuzunda resmi makamlar tarafından yer verilen tüm tablolaştırılmış bölümlerin dikkatle ilgilenerek en uygun pozisyona başvurulması gerekiyor.

KPSS lisans mezunları için nitelik kodları için tıkla

KPSS ön lisans mezunları için nitelik kodları için tıkla

KPSS ortaöğretim nitelik kodları için tıkla

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.