Kafalar karışık motokuryelere vergi getiriliyor mu getirilmiyor mu? Açıklama jet hızıyla geldi...

Kafalar karışık motokuryelere vergi getiriliyor mu getirilmiyor mu? Açıklama jet hızıyla geldi...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, motokurye ve garsonların bahşiş gelirlerine yeni vergi getirilmediğini, aksine muafiyet sağlanacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek motokurye ve garsonların bahşiş gelirlerine yeni vergi getirilmediğini aksine muafiyet sağlanacağını açıkladı.

Bahşiş gelirleri KDV’den muaf tutulacak ve motokuryelerin gelirleri basit vergilendirme usulüyle vergilendirilecek.

Yeni vergi düzenlemesi kapsamında motokurye faaliyetleri defter tutma zorunluluğu olmaksızın vergilendirilecek.

Bahşiş ödemeleri hizmet bedelinin yüzde 10'unu aşmamak şartıyla ayrı gösterilecek ve çalışanlara dağıtılacak.

Bu gelirler brüt asgari ücretin aylık tutarına kadar normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve sadece yüzde 10 gelir vergisi tevkifatına tabi olacak.

Motokuryeler ve mesleki birliklerden gelen talepler üzerine defter tutma belge düzenleme ve beyanname verme gibi yükümlülükleri kolaylaştırılacak.

Motokuryeler ticari kazanç mükellefi olarak bir takvim yılı içinde elde ettikleri gelirlerin 3 milyon lirayı aşmaması halinde tevkifat nihai vergi olarak kabul edilecek ve KDV’den istisna tutulacak.

Bu düzenlemelerle motokurye ve bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesi kolaylaştırılarak sektör temsilcilerinin talepleri karşılanmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.