İstanbulkart sahipleri dikkat! 30 yaş sınırı ile indirimler kalktı!

İstanbulkart sahipleri dikkat! 30 yaş sınırı ile indirimler kalktı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıllar sonra bir ilke imza attı. Kurulan mecliste alınan karar doğrultusunda 30 yaş sınırı getirildi. İşte detaylar

İBB Meclisi Temmuz ayı içerisinde 3. kez bir araya geldi. Oturum sırasında alınan önemli kararlar arasında İstanbulkart ile ilgili bir yenilik söz konusuydu. Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü meclise bir yazı göndermişti.

Bu yazı üzerine yapılan düzenleme toplanan İBB meclisinde değerlendirildi. İstanbulkart yönetmeliğindeki öğrenci tanımı resmen değişti.

Öğrencilerin şehir içi ulaşımda kullandığı toplu taşıma hizmetlerinde indirim fırsatı sınırlandırıldı. Artık 30 yaşından gün almış öğrenciler UKOME kararı ile tam İstanbul kart üzerinden %10 oranında indirim hakkı elde edecek.

30 Yaş Üzeri için Değişen Ne Oldu?

Eski usule göre yarı yarıya indirim uygulanırken yaş sınırlaması sonrası bu kural değişmiş oldu. Yapılan bu değişiklik sonrası da bir basın açıklaması yapıldı:

“Lise öğrenimini bitirdiği halde üniversite sınavına girip herhangi bir üniversiteye yerleşmeye hak kazanamayan, tercih yapamayan kişiler bir yıl süreyle öğrenci sayılacak. 30 yaşından gün almış öğrenciler ise %10 oranında indirim kazanacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.