İkinci üniversite okuyacaklara yaş engeli geldi

İkinci üniversite okuyacaklara yaş engeli geldi
Yükseköğretim kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre beş bölümde ikinci üniversite kapsamında öğrenim görecek öğrencilere yönelik olarak yaş kısıtlaması geldi.

Yükseköğretim kurulu tarafından yayınlanan yazı gereği artık çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili edebiyatı bölümlerine ikinci üniversite kapsamında 35 yaş altı vatandaşlar kabul edilmeyecek.

Konuyla ilgili olarak "Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 5 Haziran 2024 tarihli toplantısında, 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7-h maddesi uyarınca, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren yükseköğretim kurumlarımız bünyesindeki çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili edebiyatı açıköğretim programlarına sadece 35 yaş ve üzeri lisans programı mezunlarının ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırabilmelerine, diğer açıköğretim programlarında ise mevcut uygulamanın devam etmesine karar verilmiştir." açıklaması YÖK tarafından yapılmıştır.

Kararın gerekçesi ise oluşan yoğunluğu engellemek olarak yorumlandı. Oluşan mezun sayısının eritilmesinin de söz konusu kararda önemli rol oynadığı eğitim çevrelerince dile getirilmektedir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.