Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek? İlk Olarak Hangi Çiftlerin Ödemeleri Yapılacak?

Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek? İlk Olarak Hangi Çiftlerin Ödemeleri Yapılacak?
Evlilik kredisi ne zaman verilecek? Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanan, yeni evlenecek çiftlere verilecek faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları yapılmaya ve çekilen kredi için verilen taahhütler uygulanmaya başlandı. Bakan Göktaş yaptığı açıklamada, çekilen kredi tutarlarının hangi çiftlerin hesaplarına ne zaman yatırılacağını belirtti. Buna göre ilk olarak kimlere, kredi ödemeleri yapılmaya başlanacak?

Evlilik kredisi ne zaman verilecek? Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde ve bazı illerin sadece bazı ilçelerinde bulunan ve evlenecek gençlere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verileceği bildirilmiş, konu ile ilgili genişlemenin Türkiye geneline yayılması için de yapılan çalışmaların devam ettiği ifade edilmişti.

Bu açıklamalarla birlikte vatandaşlar evlilik kredisi için başvuruda bulunmaya başladılar. Krediyi almaları için bazı taahhütlerde bulunarak, bu doğrultuda yapılacak eğitimlere ve verilecek hizmetlere katılım sağlamaları gerekiyordu. Bu süreç de başladı. Artık, evlilik kredisi ne zaman verilecek sorusunun yanıtları araştırılıyor.

Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Binlerce çift tarafından başvuruda bulunulan evlilik kredisi için ilk ödemeler yakında yapılacak. Konu ile ilgili açıklama Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılmış ve biz de meb hocam içerisinde bu detaya değinmiştik.

Söz konusu haberimize aşağıdaki linke tıklayarak erişim sağlayabilirsinniz.
https://www.mebhocam.com.tr/haber/faizsiz-evlilik-kredisi-ne-zaman-verilecek-odemeler-hesaplara-ne-zaman-h22297.html

Bakan Göktaş, yakın zamanda evlilik kredisi ne zaman verilecek sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: "Resmi nikahı 15 - 30 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan çiftlerimizin 150 bin TL faizsiz kredileri, 21 Mayıs 2024 itibari ile hesaplarına yatmaya başlayacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.