EKPSS Sınav Sonuçları Açıklandı Mı? ÖSYM Sonuç Tarihini Erkene Mi Çekti? Sonuçlar Nereden Öğrenilir?

EKPSS Sınav Sonuçları Açıklandı Mı? ÖSYM Sonuç Tarihini Erkene Mi Çekti? Sonuçlar Nereden Öğrenilir?
EKPSS sınav sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan 2024 Pazar günü lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu binlerce aday, ÖSYM tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılım gösterdi. Ve sonrasında gözler, ÖSYM'nin Mayıs ayında açıklayacağını belirttiği sınav sonuçlarına çevrildi. EKPSS sınav sonuçları bugün mü açıklandı? Adaylar sınav sonuçlarını nereden öğrenecek? Sonuçlar posta yolu ile adreslere gönderilecek mi? Kaç yıl geçerli olacak?

EKPSS sınav sonuçları açıklandı mı? Binlerce aday, iki yılın ardından, 28 Nisan 2024 Pazar günü düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katıldı. Ve ardından heyecanlı sonuç bekleyişi başladı.

2024 EKPSS'ye Lisans mezunu 22.095, ön lisans mezunu 20.000 ve ortaöğretim mezunu 72.067 aday katılım sağladı. Sonuçların Mayıs ayı içerisinde açıklanacağı biliniyordu. Şimdi tüm adayların gözü ÖSYM tarafından yapılacak olan "EKPSS sınav sonuçları açıklandı" duyurusunu bekliyor.

EKPSS Sınav Sonuçları Açıklandı Mı?

ÖSYM tarafından EKPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih 23 Mayıs 2024 Salı günü olarak belirlendi. Adaylar sınav sonuçlarını, https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler. Sınav sonuçları adayların adreslerine posta yolu ile ulaştırılmayacak.

Fakat EKPSS sınav sonuçları öncesinde adayların, içinde bulunduğumuz süreçte, sonuçların açıklanmasından iki gün önceye kadar, yani 6 - 21 Mayıs 2024 tarihleri arasında kura başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Daha sonra öğrenilecek sınav sonuçları ise geçerliliğini 4 yıl boyunca koruyacak ve adaylar başvurularını bu sonuçlarla yapabilecekler. Ancak bu süre zarfında herhangi bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçlarının geçerlilik süresi uzayabilecek?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum