EKPSS sınav sonuçları 2024, EKPSS ne zaman açıklanacak, EKPSS sonuç ekranı

EKPSS sınav sonuçları 2024, EKPSS ne zaman açıklanacak, EKPSS sonuç ekranı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleşti. Bu kapsamlı sınav, 97 sınav merkezinde, 1284 bina ve 25 bin 53 sınav salonunda yapıldı ve sınavda 68 bin 922 görevli görev aldı. Toplam 115 bin 146 adayın katıldığı sınav sonrası merak edilen bir diğer konu ise 2024 EKPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağıdır.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) yapılarak adayların öğrenim düzeylerine ve engel gruplarına uygun farklı soru kitapçıkları hazırlandı.

Her adaya 60 dakika süre verilen "genel yetenek" ve "genel kültür" testlerinden oluşan sınavda, engel gruplarına göre 20, 30 ve 40 dakika ek süre sağlandı.

Bu özel düzenleme, adayların ihtiyaçlarına uygun bir sınav deneyimi sunmak amacıyla yapıldı. EKPSS'ye katılan adaylar, engel gruplarına uygun olarak ayarlanmış sınav salonlarında bu süreçte sınava tabi tutuldular.

Sınav, engelli bireylerin kamuda istihdamı için önemli bir adım olarak değerlendirilmekte ve sonuçlarının ne zaman açıklanacağı büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Birçok aday sonuçların ne zaman açıklanacağını dört gözle beklemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

2 Yorum